Copy
Nieuwsbrief Sept. 2016 - Johan van Walbeeckschool
View this email in your browser

Kennismakingsavond

Wij willen jullie er graag nogmaals aan herinneren dat aanstaande maandag 5 september voor alle ouders een kennismakingsavond op school is. Aanvang is 18:00 uur. Komt allen omdat tijdens deze avond nuttige informatie verstrekt wordt door het management team, de leerkrachten en de oudercommissie.

Lezen met Loes Bibliotheek

Vanaf 12 september kunnen de leerlingen weer wekelijks terecht in de Johan van Walbeeck schoolbibliotheek. Er is hard gewerkt om de nieuwe en gedoneerde lees- en infoboeken die nog in dozen zaten op de planken te krijgen. We hopen dat de kinderen er veel gebruik van zullen maken. Het bibliotheekteam heeft echter dringend meer vrijwilligers nodig die op de dinsdag-, woensdag-, en/of vrijdagmorgen een handje willen helpen. Welke vader, moeder, oma of opa kan enkele uurtjes vrijmaken op een van de genoemde ochtenden tussen 07:30 en 10:15 uur, wekelijks of om de week? Voor meer inlichtingen kunt u bellen met Barbara Halabi op het telefoonnummer 7375412 of 5206792. Wilt u zich opgeven, dan kan dat door zich aan te melden bij de hoofd van de school of via een antwoord op deze email.

Algemene ledenvergadering Oudercommissie Johan van Walbeeckschool

Op korte termijn zal u een uitnodiging ontvangen voor de algemene ledenvergadering van de oudercommissie. Tijdens deze vergadering zal onder andere verslag gedaan worden over het afgelopen schooljaar, de bestuursleden gekozen worden voor het nieuwe schooljaar en wat de plannen zijn voor het nieuwe jaar. Zorg ervoor dat u erbij bent.

Ouderbijdrage oudercommissie Johan van Walbeeckschool

Sinds de introductie van het gratis onderwijs op Curaçao is er bij sommige ouders de indruk gewekt dat hiermee de ouderbijdrage van ANG 150 per jaar daarmee ook vervallen is. Dit is echter niet het geval. Voor de introductie van het gratis onderwijs werd deze bijdrage aangewend om de kinderen te voorzien in bepaalde basisbehoeften maar ook om de extraatjes te kunnen realiseren. Met de introductie van het gratis onderwijs is de geldstroom vanuit de overheid niet zodanig verhoogd dat de uitgaven die uit de ouderbijdrage bekostigd werden gedekt worden. Met andere woorden is de ouderbijdrage nog steeds hard nodig en vragen wij u, mocht u dat nog niet hebben gedaan, alsnog de ouderbijdrage te betalen.

Airco’s bij Johan van Walbeeck

Zoals jullie weten hebben de ouders van Johan van Walbeeck vorig jaar ervoor gezorgd dat alle kids lekker in de airco kunnen zitten tijdens de schooluren. In het begin was het een beetje zoeken naar de juiste temperatuur, lokalen tijdens de pauzes laten luchten of niet maar het lijkt erop dat iedereen nu een beetje gewend is aan de nieuwe situatie. Vooralsnog is het advies aan de leerkrachten dat de airco’s tussen de 23 en 25 graden ingesteld moeten worden tenzij het lokaal met die temperatuur te koud of te warm aanvoelt. Omdat onze kinderen vijf ochtenden in de week in de airco’s zitten is het van belang dat deze airco’s goed schoon gehouden worden. Dit betekent dan ook dat eens per maand de roosters schoongemaakt worden en dat eens in de 5 a 6 maanden een grote onderhoud gepleegd wordt. Het is daarom van belang dat u als ouder uw maandelijkse bijdrage van ANG 10 per maand/ANG 120 per jaar per kind levert. Niet alleen voor het onderhoud maar ook om de elektrarekening te kunnen betalen.

Materialengeld

Materialengeld van ANG 50 wordt gevraagd om centraal etuis, potloden, pennen, enzovoort in te kopen zodat u als ouder zich daar niet over hoeft te bekommeren en het goedkoper ingekocht kan worden. Het materialengeld is gevraagd te storten voor het eind van het vorige schooljaar zodat de materialen voor het nieuwe schooljaar aangeschaft kon worden. mocht u onverhoopt nog niet het materialengeld betaald hebben dan kunt u dat alsnog contant storten bij juffrouw Raksha voor de groepen 3 en 4 en voor de groepen 5 tot en met 8 bij juffrouw Rochelle.

Bouwwerkzaamheden Mahaaiweg en omgeving

Het bericht is ontvangen dat aanstaande maandag 5 september de Mahaaiweg tussen de Santa Rosaweg en Gladiolenweg afgesloten zal worden voor het verkeer. Dinsdag zal een ander deel van de Mahaaiweg afgesloten worden en wel tussen de Trompetbloemweg en Kaya Urdal. Hou er dus rekening mee dat de komende schooldagen het verkeer omgeleid zal worden waardoor het wellicht nog rommeliger zal zijn dan het nu al is rondom school.

AVI Lezen met onze kids

Ook dit jaar zijn we op zoek naar ouders die dinsdagochtend en/of donderdagochtend beschikbaar is om tussen 7:30 uur en 8:00 uur te lezen met de kinderen in groepjes van ongeveer 5 kinderen. Mocht u interesse hebben dan kunt u zich opgeven bij de leerkracht van uw kind of via een antwoord op deze mail.

Copyright © 2016
Johan van Walbeeckschool
All rights reserved.Our mailing address is:
oc@johanvanwalbeeckschool.com

Want to change how you receive these emails?
You can update your preferences or unsubscribe from this list


This email was sent to Lynette.kelly@gmail.com
why did I get this?    unsubscribe from this list    update subscription preferences
Johan van Walbeeck School Curacao · Fransche Bloemweg z/n · Jasmijnweg 23 · Willemstad, No Region 0 · Curacao

Email Marketing Powered by MailChimp