Copy
O heroinama, komunikaciji, sendvičima, kozama, Karakterima i pustom ostrvu
Newsletter archive
View this email in your browser

Zdravo!


Pomislih da ovaj mejl počnem ćaskanjem o vremenu. Znate ono, kao Englezi. Ali verujem da ste se već o tome dovoljno ispričali. Stigla nam je prava zima i šta je tu je.  Hajde da vidimo kako da je iskoristimo na najbolji mogući način.

Ja sam vam zato pripremila što bi se reklo selekciju zanimljivih video klipova (zato treba da uključite ton) i mislim da će se svako pronaći makar u jednom.
Prosledite mejl i prijatelju koga bi mogao da obraduje neki od ovih videa. ;)

 
Želim vam lep dan!
alex5rovski 
🎶 MUZIKA ZA BUĐENJE 🎶
Šta bih ponela na pusto ostrvo | Izazovi radost S2E4
VIDEO NEDELJE: Sigurno ste se i vi makar nekada zapitali šta biste poneli na pusto ostrvo. To je bio naš izazov za novi #IzazoviRadost specijal. Saznajte šta bih ja slušala i čitala, bez mogućnosti ikakvog kontakta sa drugim živim bićima, pa čak i bez interneta. 

5 zanimljivih videa koje sam našla na netu ove nedelje


- Kako zapravo izgleda komunikacija? Sin Duška Radovića, Miloš, je za ovaj kratkometražni film dobio Kansku palmu 1987. godine. Ima snažnu poruku, igra odlična ekipa glumaca i snimljen je iz jednog kadra. Ne znam da li ste već pre gledali "Iznenadna i prerana smrt pukovnika KK". Ukoliko niste - od srca preporučujem! 

- Jedna od tema oko kojih se proteklih dana podigla prašina je premijera filma o Milunki Savić "Ono malo časti". Dobra vest je da se ljudi uopšte zanimaju za najveću srpsku heroinu Prvog svetskog rata. Nevezano za poslednja događanja svakako sam želela da vam sugerišem da pogledate
emisiju i film o njoj, jer čini se da premalo znamo o najodlikovanijoj ženi u istoriji ratovanja. Uz to... već duže vreme sam u potrazi za Milunkinom romansiranom biografijom "Devojka iz Doline jorgovana", pa ako slučajno znate gde mogu da je kupim - bila bih vam neizmerno zahvalna za dojavu.

- Marija Šarapova jedna je sasvim posebna devojka iz sveta tenisa. Kakve god rezultate da imala, čak i oni koji je prate sport znaju za nju. Jer ima Karakter. Ako se do sada niste upoznali toliko sa njenim likom,
ovaj intervju urađen nakon što je "odležala" kaznu za doping će vam mnogo toga o njoj reći.

- Kada smo već kod likova koji izazivaju pažnju, ili što bi se reklo ne-ostavljaju-vas-ravnodušnim, jedan od mojih omiljenih je Gary Vaynerchuk. Mislim da to već svi znaju :) Elem, on 14. novembra slavi rođendan, pa me je to podstaklo da sa vama podelim
jedan od njegovih najkorisnijih videa. Iz njegovih nastupa možete da izvučete pouke za sebe, iako se ne bavite biznisom.

- Već sam vam ranije preporučila TED Ed. Ovo je nešto zanimljivo i simatično iz njihove "kuhinje", a verujem da nas gotovo sve zanima:
Kako je izmišljen sendvič.

BONUS:  Nedavno sam se provozala IDEA taksijem i pridružila akciji za šarmantniji Beograd.
Evo kako je to izgledalo. Moj predlog je da restauirani stari tramvaj bude postavljen na frekventnu (turističku) lokaciju i da kroz njega bi bude pričana istorija grada i Srbije, uopšte. Neka najbolje ideje na radost svih nas budu realizovane!

Instagram svet


Devojka koja je napustila dobro plaćeni posao u Njujorku povukla se na selo i posvetila spašavanju koza. Njena deviza je Farma životinja je porodica, ne hrana. Kroz Instagram nalog Goats of Anarchy prenosi njihove dogodovštine.
Definitivno jedna od najneobičnijih priča, bar na mom feedu.

Događaji koje ne treba da propustite 

 
Kroz odnose sa drugima mi učimo o sebi. Zato ma kakvi bili drugi, na osnovu naše procene, svakako su dragoceni, jer nam pružaju mogućnost da se izrazimo.
Tijana Turudić
psihoterapeut, trener asertivnosti i emocionalne pismenosti
Copyright © 2016 alex5rovski, All rights reserved.