Copy
U 34. izdanju Ne propusti... newslettera sve same lepe novosti, što i vama želim.
Newsletter archive
View this email in your browser
Zdravo!

Da, da. Dobro ste primetili. Ima mnogo novosti kod mene.

Započela sam novu rubriku na blogu. Pripremala sam je za septembar, ali već sam prikupila dosta zanimljivog materijala koji ne mogu da dočekam da podelim sa vama.  Biće to priče o kreativnim i preduzimljivim ljudima, pre svega onima koji se bave pisanjem, u potrazi za odgovorima kako su postigli to što jesu i šta iz njihovog iskustva možemo da naučimo i primenimo. Prvi članak je već pred vama i cenila bih ukoliko mi pošaljete svoj komentar.

Druga novost u vezi sa newsletterom je rubrika APLAUZ NEDELJE! u kojoj ću izdvajati ljude, događaje i pojave koji su me oduševili u minuloj sedmici. Ako želite i vi sa mnom da podelite takve impresije, pišite mi (odgovaranjem na ovaj mejl).

Treća je da svakog ponedeljka na svojoj Facebook stranci preporučujem po jedan TED govor koji vredi pogledati i još mnoge zanimljive stvari, te ako vas interesuje -
pratite me na FB.

Spremam još nešto baš dobro i ni sama ne znam kako izdržavam da na lakat ne progovorim, ali uskoro ću već objaviti! :)

Šta da vam još kažem osim da vam želim da ste i vi ovog leta puni pozitivne energije + da će vam sadržaj koji sam odabrala dodatno popraviti raspoloženje.

ps Od srca vam preporučujem jedan potencijalno fenomenalan
događaj u Beogradu i nadam se da ćemo se tamo sresti i uživati.

Hvala na izdvojenom vremenu i budite dobro.
@alex5rovski
MUZIKA za đuskanje
Ovim tekstom počinjem novu rubriku na blogu - Fusnota, o pričama koje stoje iza priča. Klik na članak. Nije slučajno što sam odabrala baš Tamaru za početak, a spremam još zanimljivih razgovora sa kreativcima.
APLAUZ NEDELJE!
1. Grupa svetskih kuvara od ostataka hrane iz Olimpijskog sela
svakodnevno priprema obroke za 5.000 gladnih u Riju. 2. Veliki broj Užičana volonterski je učestvovalo u uređenju Starog grada. Opširnije.
FOTO NEDELJE: Od svih fotografija iz Rija ja sam odabrala ovu koja i nije iz Rija, a nema i nikakve veze sa ovim Olimpijskim igrama. U pitanju je sovjetska zaostavština iz perioda kada je Nemačka bila razjedinjena. Još fenomenalnih fotografija napuštenih objekata pogledajte ovde i ovde
 
  • Kako da namestite svoj glas i tonalitet tako da vas svi zaista slušaju? Saznajte.
  • Kako da telefonom zabeležite odlične 360 stepeni fotografije? Tutorijal.
  • Kako da budete kreativni, kada po svojoj prirodi niste kreativac? Saveti.
  • Kako da zaštitimo online privatnost i zašto nam je ona uopšte važna? Opširnije.
  • Šta možete da naučite od izgovora kojima sami sebe opravdavate? Ovo.
  • Šta su 3 dobre stvari u vezi sa poslom u novoj ekonomiji? Detaljnije.
  • Šta je o snazi volje, emocijama, samopouzdanju, imaginaciji, razlozima i pamćenju rekao Brus Li? Do sada neobjavljeni zapisi.
  • Šta psiholozi kažu o ljudima koji na društvenim mrežama objavljuju svoje fotografije iz teretane? Bolje da ne znate.
VIDEO NEDELJE: Znam da video Kako je Kina promenila internet ne zanima previše ljudi, jer ne prate svi pasionirano kao ja šta se dešava u svetu novih medija. Ipak, predlažem da pogledate kako je to jedna aplikacija Kinezima zamenila Facebook, Twitter, YouTube, Uber, Google, Amazon i PayPal.
"Usamljenost je dobra onda kada nas podstiče da mislimo kako možemo promeniti svoje okruženje, šta novo možemo uvesti u svoj dan. Kada se kroz usamljenost otuđujemo od sebe najbolje je da svoje osećanje podelimo sa nekim ko će nas saslušati, razumeti."
Tijana Turudićpsihoterapeut, trener asertivnosti i emocionalne pismenosti
Copyright © 2016 alex5rovski, All rights reserved.