Copy
Barbike umeju da kodiraju, turista u rodnom gradu, ostvarivanje ciljeva i kreiranje uspeha...
Newsletter archive
View this email in your browser

Zdravo!

Ne znam da li je do svežeg planinskog vazduha, jer sam ovaj newsletter pripremala boraveći na Zlatiboru, ali lični utisak mi je da sam skockala prilično inspirativan mejl.
Ako imate tek 5 minuta za sadržaj ovog mejla, onda vam je moja preporuka da pogledate video sa Novakom Đokovićem i njegovom prvom učiteljicom tenisa, fenomenalnom ženom (koja nažalost nije više među nama) Jelenom Genčić, koji su održali ne sportsku, već veoma važnu životnu lekciju o moći naših misli. 
Jedna od veselih vesti iz proteke sedmice je da će Rudimental gostovati u Beogradu 17. avgusta i da će održati besplatan koncert na Ušću. U to ime...
valja se adekvatno pripremiti :)
Uživajte u sadržaju koji sam odabrala za vas i ne dozvolite da vam išta pokvari ovaj dan, a ako želite da nekome ulepšate dan - onda mu prosledite ovaj razdragani mejl + bila bih vam zahvalna ako biste prijateljima preporučili da se
prijave na ovaj newsletter.
Budite dobro!
@alex5rovski 
VIDEO NEDELJE: Novi Zeland nas je umalo ubio, takav je originalan naslov. Posle ovog videa koji je mešavina fenomenalne prirode i adrenalisnskih sportova zaljubićete se u tu daleku zemlju. 
Kako sebe vidiš za 5 godina? To je pitanje koje nam često postavljaju i ne samo na razgovoru za posao. Pronalaženje odgovora nije lako, kao ni pravljenje plana da zaista ostvarite cilj. Možda vam ovo pomogne
U susret Vimbldonu na kome Đoković grabi ka svom novom snu. Veoma moćna priča o tome kako je dečačić iz malene Srbije u glavi kreirao put ka svetskom uspehu i kako mu je mašta u tome pomogla. 
FOTO NEDELJE: Da li ste čuli da Barbi ume da kodira (igrice!) i da njen laptop nije roze boje? Protiv seksizma se bori i na ovaj način.
Nadam se da će ovaj blog biti aktivan još duuugo i posle 2016. Kakva ženska je posvećen ženama iz Srbije koje su pokretale i podsticale prosperitet. Čekaju vas inspirativne priče i super ilustracije
Zanimljiva i skrivena istorija. Da li znate da je prvi evropski blokbaster nastao u Vatikanu? Kopije 16 eksplicitnih slika u različitim seksualnim pozama pretvorene su u brošuru i kružile su kontinentom.
TOP 3 najbolje lokacije za fotografisanje prilikom prve posete Beogradu odabrala je Dženet Koko, fotografkinja iz Fabrike fotografa. Ona je bila moj vodič u na turi Fotoaparatom kroz Beograd i bilo mi je zanimljivo da se makar na kratko ponašam kao turista u rodnom gradu. Otud ideja i za ove preporuke, mada Beograd ima mnooogo skrivenih dragulja.
"Jeste klasika, ali mislim da je isto kao kad mi odemo u bilo koji grad pa želimo da se na fotkama vide poznata obeležja tod grada", dodaje Dženet.
1. Kalemegdan, sa vidikovca kod Pobednika
2. Skadarlija, kod česme, ali da se vidi makar vrh ulice
3. Brankov most / Hram Svetog Save / Gardoš kula
Od ovoga zaista mnogo očekujem i veoma se radujem izložbi Doživi Teslu u muzeju Nikola Tesla u Beogradu. Biće to 1. domaća izložbena postavka u potpunom okruženju virtuelne realnosti.  
Govoreći o Teslinoj ličnosti ljudi često spomenu kako je veoma malo spavao. I Japanci će vam reći da ne spavaju. Što nije istina, ali je sa sociološkog i kulturološkog stanovišta prilično zanimljiva izjava.
Uspeh zahteva doslednost i jasnoću postavljenog cilja. Zahteva da iznova i iznova  radimo na ostvarenju istog. Budeći našu motivaciju, ujedno,  podsećajući nas zašto da nastavimo ka onome što želimo da ostavrimo.
Tijana Turudićpsihoterapeut, trener asertivnosti i emocionalne pismenosti 
Copyright © 2016 alex5rovski, All rights reserved.