Copy
Ovako to izgleda kada mi i vi pomognete.
Newsletter archive
View this email in your browser

Zdravo!


Uživam da iz nedelje u nedelju slažem mozaik ovog newslettera. I tako već 40+ sedmica. Ali ovog puta sam to najlakše učinila. Znate li zašto? Jer ste mi vi pomogli. Doslovno.

Da. Svojim inspirativnim video klipovima. Zato sam i neke od njih uvrstila u ovaj mejl, a Ivana i Anka su na poklon dobile knjigu "Odbijte me to volim". Verujem da će vam se dopasti.

Odvojte malo vremena i za pričice koje sam napisala specijalno za Ne propusti... newsletter. Ako mislite da bi se svidele još nekom vašem prijatelju - prosledite mu ovaj mejl.
Želim vam fantastičan oktobar!
@alex5rovski
🎶 Muzička podloga za čitanje mejla 🎶
3 priče o Beogradu kojih nema u turističkom vodiču | IZAZOVI RADOST | S2E2
VIDEO NEDELJE: Drugu sezonu serijala Izazovi radost počinjemo specijalom u kome vam predstavljam 3 priče o šarmantnom duhu Beograda kojih nema u turističkim vodičima, a čak ih ni mnogi Beograđani ne znaju. Pogledajte video.

   Da li tviterašica može da bude spremačica?

 
Opšta halabuka podigla se pre nekoliko meseci kada je Biljana iz Novog Sada na Twitteru objavila da bi radila kao spremačica nakon što je ostala bez posla u knjižari.

Ovaj slučaj, obojen socijalnim anomalijama, bio je inspiracija novinaru Igoru Aleksiću da snimi dokumentarnu dramu "Da li tviterašica može da bude spremačica".
Preslušajte je.

Upravo ta epizoda emisije Radio u koloru uvrštena je među 10 najboljih radio-emisija sveta, na prestižnom globalnom radiofonskom takmičenju URTI Radio Grand Prix u Parizu.

Tema je bila "Žene i konflikti", a takmičille su se produkcije koje ulažu u jednu radio emisiju i po 30 hiljada evra.

Igorova ekipa uložila je znanje i entuzijazam. Volonterski.

APLAUZ NEDELJE za Znam da možemo 


Ovo će biti jedan sasvim lični "aplauz". Za Startit ekipu koja je praktično postavila temelje startap scene i poslednjih godina intenzivno razvija tehnološki ekosistem u Srbiji. Oni su se obavezali da će do kraja 2020. pružiti funkcionalno obrazovanje za rad u IT industriji za 100.000 ljudi.

Ako niste propratili u medijima: nakon Beograda i Inđije, novi Startit Centri nićiće u Novom Sadu, Zrenjaninu, Vršcu, Valjevu i Majdanpeku.

Čemu oni služe?

Na ovim mestima se susreću (ili će to činiti u budućnosti) programeri, dizajneri, marketeri i preduzetnici. Namenjena su za okupljanja, ali i za edukaciju koja je u velikom broju slučajeva besplatna. Ima čak i radionica programiranja za decu.

Ukratko, od 343 projekta iz 33 države, Znam da možemo je u top 3 u užem izboru za nagradu za najbolji evropski projekat za promociju preduzetništva EEPA. U novembru će biti proglašen pobednik.

Jasno vam je da ovom talasu treba da se pridružite ili makar da na njega obratite pažnju. Evo nekoliko dobrih razloga.

Sticajem okolnosti, još pre nekoliko godina sam bila pridruženi član u organizaciji nekih Startit događaja i tako upoznala brojne ljude koji se bave tehnološkim preduzetništvom. To je nepresušni izvor pokretačke energije! 
          Ovo inspiriše vas

Nisam ni slutila koliko fenomenalne odgovore ću dobiti kada sam vas u prethodnom mejlu zamolila da mi pošaljete video klip koji vas je snažno inspirisao da istrajete i budete uporni.
Zato odlučih da neke od njih podelim sa vama. Hvala svima!


Ivana: Ovo je jedan poprilčno mator klip, verovatno ga i znaš, ali mi je i dalje super :)
Video
A nešto što nema veze sa motivacijom kao takvom, ali uvek volim da pogledam i večito žalim što nikada nisam slušala uživo EKV, je ovaj intervju Milana Mladenovića. Video

Ana: Reč je o filmu  "Miroljubivi ratnik" i najsažetiji opis njega bi bila poruka "naučite da živite u sadašnjem trenutku". Video + 13 lekcija iz filma

Aleksandra: Video koji je mene inspirisao i pomogao mi da nikako ne odustanem. Video

Bojana: Šaljem video koji me je u jednom momentu inspirisao na jako snažnu promenu...i uvek kada ne znam šta dalje, zapitam se: ŠTA BIH URADILA DA MI JE DANAS POSLEDNJI DAN ŽIVOTA... i odgovor nepogrešivo dođe... Video

Anka: Šaljem ti video koji me inspiriše svakoga puta kada mi je potreban podstrek ili kada sam iz bilo kog razloga tužna. Ovo nije motivacioni govor, već reklama za osiguranje... Video

Nikola: Ova scena iz filma "American beauty" nekako najbolje predstavlja moju sklonost da inspiraciju pre svega pronalazim u svakodnevnim, malim stvarima. Video

Jovana: Evo kako me mene JLo inspisala da potrčim za svojim snovima, i da ne slušam NIKOGA na putu do njih! Video


Pročitala sam da je "Jesen samuraja" romantična komedija i kako iza filma stoji ista ekipa koja je radila "Malog Buda" očekivala sam limunadicu. Daleko od toga da sam iz bioskopske sale izašala razočarana, ali kada sam malo razgrnula ljubavnu priču i duhovite scene - dobila sam surovi udarac realnosti direktno u stomak. Jasno se vidi autorski potpis scenariste Dimitrija Vojnova.

Ok. To što sam imala čast da gledam pretpremijeru ne znači da treba da spojlujem :) 

Film će se ovih dana zavrteti u domaćim bioskopima i preporučujem vam da pogledate.
Detalji o filmu.

Ipak, nemojte voditi decu (>14) jer ima neprimerenih scena. Bez njih bio bi baš za omladince i to sa snažnom porukom. Istovremeno, bez njih bi izgubio oštrinu za ostale generacije. Javite mi i svoje utiske!

Događaji koje ne treba da propustite 


- Mulen Ruž veče u Mikseru
- Izložba "Još jedan pogled Uroša Predića"
- Izložba "Ljudi koji vole da gledaju sise"
- Trka sa bojama 
- Artisove tematske šetnje kroz Beograd
- TEDx Novi Sad 
- Webiz poslovna edukacija u Subotici
Copyright © 2016 alex5rovski, All rights reserved.