Copy
O Snapchat kraljici, bakama i pop kulturi, crkvi.. .
Pogledaj prethodni bilten.
View this email in your browser

Zdravo, <<Ime ili nadimak>>!


Dok se udobno smeštate za čitanje svega zanimljivog što sam vam pripremila predlažem da pustite makar jednu numeru fenomenalnog gudačkog kvarteta iz Beograda, čija muzika je meni obeležila sedmicu.

Ove nedelje sam u okviru TOP 3 rubrike zamolila najvećeg čajoljupca koga poznajem da preporuči topli napitak, te ako još niste uzeli nešto da se okrepite prvo bacite oko na Ivaninu preporuku. ;)


Verovatno ste već videli priču o vozu koji staje na jednoj stanici samo da pokupi jednu malu putnicu svakog dana, ali moram da priznam da je mene malo više oduševila vest da je napravljena prva linija lutaka sa invaliditetomKada smo već kod dece i dobre muzike skrećem vam pažnju na super događaj koji se sprema u Zadužbini Ilije Kolarca.

Uživajte u čitanju i budite slobodni da ovaj mejl prosledite prijateljima.
Želim vam lep dan.
Aleksandra
FOTO NEDELJE: Ovo nije ni muzej, ni spomenik. Ovo je crkva na Tajvanu. Služiće za obrede venčanja, ali i da privuče turiste u Čiaji.
TOP 3 ČAJA preporučuje dizajnerka Ivana Dagović, poznatija kao Mali Iv.
1. ZA JUTRO:
Bourbon Vanilla - crni čaj u osnovi ove mešavine razbudiće vas baš kako treba, a onda će se za inspiraciju i motivaciju za ostatak dana pobrinuti komadići burbon vanile u njemu. 
2. ZA DAN:
Ginger Cookies - u bazi je rooibos koji ne sadrži tein, pa je samim tim pogodan da se pije tokom čitavog dana. Predivna aroma pomorandže, papaje, lavande i sandalovine se savršeno uklapa sa suptilnim ukusom crvenog bibera i đumbira. 
3. ZA VEČE:
Rtanjski čaj - biljni čaj odličan za pred san, greje i dušu i telo. 
Uz priču o čajevima dodaću i svoja tri omiljena kolačića uz taj napitak. Već nekoliko godina moj favorit je holandski stroopwafel, valjda i zbog tog malog rituala otapanja sirupa od karamele na pari iznad šolje čaja. Ove zime mi je omiljen kolačić koji takođe sadrži cimet i tradicionalan je među zapadnoevropskim narodima - speculaas, koji je i dodatak za druge poslastice.
Treći su ovseni integralni kolači
Anđeli, meni najdraži u kombinaciji ukusa crne čokolade i pomorandže. Uz ove slatkiše uvek se setim inspirativne priče kako je bračni par iz Beograda napustio sigurne korpo poslove i bez kredita stidljivo pokrenuo biznis sa pomenutim kolačima
Da li ste ikada poželeli da imate jedno drvo i da na njemu raste svo vaše omiljeno voće? Par iz Australije napravio drvo voćna salata i prodaju ga širom sveta. Nisam još naručila, ali video mi izgleda prilično ubedljivo. Nauka potvrđuje da je to moguće.
U doba kada veliki broj ljudi dobar deo dana provodi uz kompjuter i na internetu prilično je veliki izazov da ostanemo u formi. Ne samo fizičkoj, već i mentalnoj. Zato postoji sve više saveta kako da unapredimo našu memoriju i koncentraciju, a tu su i mobilne aplikacije.
Forget Shopping. Soon You'll Download Your New Clothes | Danit Peleg | TED Talks
VIDEO NEDELJE: Zaboravite odlazak u kupovinu, uskoro ćemo downloadovati svoju novu odeću! Upravo o tome je dizajnerka Danit Peleget govorila na TED-u. Kao demonstraciju - nastupala je u suknji koju je odštampala na kućnom 3D štampaču.
 
Znate već da je Snapchat novo cool mesto i da je mlađariji zamenio klasične medije. Među mladima koji su uz pomoć te društvene mreže od sebe napravili Ime je Julz. Ona sa 25 već ima svoju agenciju čija je mantra #nevernotworking. Promoviše muzičke događaje i festivale širom sveta, a brendovi je obožavaju.
Većini je poznato šta su selfie, twerking, iPhone... Međutim ljudima koji imaju 100 godina je strano, ali ove dve bakice su mnogo šarmantne dok objašnjavaju pojmove pop kulture. Baš kao i baka Marija iz Kikinde koja je za Božić u 92. godini uradila svoj prvi selfi sa unucima i praunucima.
Copyright © 2016 alex5rovski, All rights reserved.