Copy
Varmt välkommen på vernissage under Gallerinatten
lördagen den 24 september klockan 18 – 24

LEONARD FORSLUND
SIGRID SANDSTRÖM
JULIA SELIN


Bokrelease av Sigrid Sandströms monografi
The Site of Painting klockan 18 – 20
LEONARD FORSLUND

Sedan utställningen Splitterdrömmar på Galleri Thomas Wallner i Simris sommaren 2013, har Leonard Forslund ställt ut på Roger Björkholmen Gallery i Stockholm och Galerie Mikael Andersen i Köpenhamn. I Köpenhamn blev det stora inköp av Ny Carlsberg Fonden och Statens Kunstfond. Utöver detta tilldelades Leonard Forslund ett stort arbetsstipendium på 100 000 dkr av den danska staten.

Våren 2015 firade den danska konstnärsgruppen Grønningen sitt 100-års jubileum. Utställningen slog publikrekord och är en återkommande Köpenhamnsattraktion. Sedan 2013 ingår Leonard Forslund i Grønningens arbetsgrupp, som just nu förbereder nästa utställning hösten 2017. Till hösten kommer han även att ingå i vandringsutställningen Porten i Wittenberg – 500 år för Luthers teser. En vandringsutställning med 30 deltagande konstnärer som under 2 års tid kommer att visas på ett flertal platser både i Tyskland och Danmark.

Hösten 2015 vann Leonard Forslund utsmyckningsuppdraget för Regionsjukhuset SVS i Esbjerg, Jylland, med sitt integrerande projekt Colour, Light and Reflection.
Leonard Forslund, Drömsplitter nr 18881.17, 2015, akryl på duk, 120 x 170 cm
SIGRID SANDSTRÖM

Sigrid Sandström har sedan förra utställningen på galleriet i Simris haft en uppmärksammad utställning på Galleri Olsson och Cecilia Hillström i Stockholm. Hon avslutade också nyligen sin andra utställning på Anat Egbi, Other Places i Los Angeles. Under sommaren har hon medverkat i grupputställningen Suzhou Documents på Johann Jacobs Museum i Zürich och just nu pågår hennes utställning Moon Days på Inman Gallery i Houston.

På High Court visas fyra målningar som alla är med i hennes nya bok The Site of Painting. En monografi på 144 sidor som är publicerad av Art and Theory Publishing med texter av Risa Puleo, Katia Miroff och ett samtal mellan curatorn Zoe Whitley och Sigrid Sandström.

Det blir bokrelease under gallerinatten mellan klockan 18 – 20 då ni både kan köpa boken och få den signerad.
Sigrid Sandström, Utan titel, 2015, akryl på polyesterduk, 193 x 152 cm
JULIA SELIN

Julia Selin är född 1986 i Trollhättan, bor och verkar i Malmö. Hon är utbildad vid Umeå konsthögskola och tog sin MFA år 2013. Julia har bl.a ställt ut på Galleri Flach Marken sviktar 2014 och på Galleri Ping Pong Namn för intima 2016, där jag för första gången såg hennes verk. Hon har också visats i många grupputställningar både i Sverige och internationellt. Nu senast på Deep inside, V Moscow International Biennale for Young Art, Moskva, Ryssland. I år tilldelades hon Ellen Trotzig stipendiet vid Malmö Konstmuseum.

Julia Selin målar. Med färgen närmar hon sig en förnimmelse av ett landskap. Relationen till landskapet är av ett sinnligt slag; snarare än att porträttera det visuella, letar hon efter känslan och lukten av att vara där.
Julia Selin, Ormspår, 2016, olja på duk, 44 x 37 cm
High Court (gamla hovrättsbyggnaden)
Malmöhusvägen 1, Malmö

24 september – 18 november 2016


Utställningen är öppen måndag – fredag, kl 9 – 16
Kontakt Thomas Wallner 076-868 76 06
Copyright © 2016 Galleri Thomas Wallner, All rights reserved.